Преизбраха Мария Габриел за зам.-председател на групата на ЕНП в Европарламента

0
преизбраха Мария Габриел

Евродепутатът от делегацията на ГЕРБ в Европейския парламент Мария Габриел, беше преизбрана като зам.-председател на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент.

Това съобщиха от офиса на евродепутата в Русе. Г-жа Габриел, която беше зам.-председател на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка, спечели признанието на колегите си с активна и резултатна работа, която допринесе за засилване на сътрудничеството със съседните на Европа региони в период на миграционна криза.

„Благодаря за доверието на Групата на ЕНП и високата оценка на досегашната ми работа. Заедно с целия екип на председателството на групата успяхме да изведем като приоритет сътрудничеството с южните ни съседи. Инвестирането в регионите на юг от Европа е инвестиция в стабилизирането на тези страни, а оттам и в собствената ни сигурност и стабилност на ЕС. Партньорството с тези региони е повече от важно за управлението на миграционните потоци, за предвиждането и предотвратяването на заплахи за сигурността. Необходимо е да се справим с корена на проблемите в Средиземноморието, преди те да станат европейски проблеми от още по-голям мащаб“, коментира Мария Габриел.