Премиерът занесе на прокуратурата списък с 19 имена

0
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков занесе на прокуратурата папка с 19 имена. Според него това са хора, за които има публична информация, че може да са участвали в престъпления. Сред тях са известните в миналото Младен Михалев-Маджо и Христофорос Аманатидис-Таки. Петков обаче спомена и името на бившия следовател Петьо Петров-Еврото, който бе публично обвинен от Илия Златанов, че се е опитал да му отнеме бизнеса с помощта на бивши прокурори.

Освен това премиерът даде да се разбере, че ще се поинтересува и от случая „Мата Хари“, който засяга пряко лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той нарече жената, направила снимките в спалнята му, на които се вижда, че чекмеджето му пълно със пачки евро и златни кюлчета.

Министър-председателят бе привикан на разпит, защото главният прокурор Иван Гешев останал с впечатление, че разполага с информация за извършени престъпления. Това се случило след като Петков попитал защо прокуратурата не работи срещу хората от списъка.

„Една прокуратурата би трябвало да може сама да направи това домашно и сама да се самосезира по публични данни. Ако имат нужда от помощ, ето, тук съм. Сега се надявам те да направят всичките действия, след като министър-председателят им го носи на крака“, заяви Петков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили