Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в България

0

Тленните останки на цар Фердинанд утре , 29 май, ще бъдат пренесени в България, съобщиха от Фонд „Цар Борис и Царица Йоана“.

Те ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който ще кацне пред правителствения VIP на летище София около 14.00 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към дворец „Врана“ около 15.00 часа“, посочват от фонда.

Траурната процесия ще започне от главния вход на парка на двореца и ще достигне до двореца „Врана“. Там ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със западно и средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Траурната церемония ще се проведе пред централния вход на „Врана“, след което ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе, където ще се състои кратко прощаване в семеен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за гражданите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд“, добавиха от фонда.

До сега останките бяха положени в криптата на църквата „Св. Августин“ в баварския град Кобург.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук