Преподаватели от РУ участваха в най-голямото технологично изложение в Азия

0

Преподаватели от Русенския университет участваха в най-голямото технологично изложение в Азия в областите Индустрия 4.0, Автоматизация, Роботика, 3D и адитивни технологии и Интернет на Нещата – ITAP 2022, което се проведе от 18 до 20 октомври в Сингахур. Проектът има за цел изграждането на разпределен Център за върхови постижения в сферата на индустриалната автоматизация в седем университета от Лаос, Камбоджа и Тайланд. Дейностите се ръководят от проф. Хамед Яхоуй от университет „Клод Бернар“ в Лион, а участие имат още екипи от Русенския университет „Ангел Кънчев“ (катедри Телекомуникации и Автоматика и мехатроника) и Университета в Гренобъл.

В ITAP 2022, като представител на Русенския университет, участие взе доц. д-р Пламен Захариев от Катедра Телекомуникации. По време на изложението бяха осъществени контакти с редица фирми, академични институции и организации от Сингапур, Индонезия, Малайзия, Китай, Индия, Тайланд, Камбоджа, Лаос, Виетнам, Германия, Белгия и др. Обсъдени бяха възможностите за бъдещи съвместни дейности и проекти в различни сфери, както и възможности за осъществяване на двустранни споразумения за обмен на студенти и преподаватели между Русенската Алма Матер и Националния Университет на Сингапур, Технологичния университет Нанянг, Политехническия университет Нгее Анн, Сингапурския технологичен институт и няколко университета от Индонезия и Тайланд.

Изложението бе предшествано от първата присъствена среща на консорциума по проект ASEAN FACTORI 4.0, в рамките на която бяха обсъдени изпълнените до момента дейности и планираните бъдещи срещи, кръгли маси, обучения и събития. Обсъдени и планирани бяха и серия от научни публикации с участие на преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и университетите партньори от Камбоджа и Тайланд.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук