Препоръка: Какво да изтрием от фейсбук-профила си?

0
какво да изтрием от профилите си

Макар да ни убеждават, че защитата на личните данни на потребителите е приоритет, от социалната мрежа не могат да гарантират сигурността ни изцяло. Затова е добре и сами да се погрижим за нея. Като начало от Independent съветват да изтриете тези неща от профилите си.

  1. Адресът и местоположението ви. Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.
  2. Кога и за колко време отивате на почивка. Не искате да улеснявате потенциалните крадци, нали?
  3. Телефонният ви номер. Най-безболезненият вариант е да се сдобиете с учтив/а обожател/ка. Най-лошият – с откачен досадник, който ви звъни непрекъснато.
  4. Снимки на децата ви. В интернет има всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели. Освен това се замислете – когато детето ви порасне, ще ви благодари ли, че сте качвали всяка негова смешна (за вас) или засрамваща снимка във Facebook?
  5. Къде ходят на училище децата ви. Изключително опасно е да споделяте подобна информация. Проучванията сочат, че в последните години сексуалните посегателства над деца в Европа растат, а много от нападателите кроят плановете си на база информация от мрежата.
  6. Повечето от „приятелите“ ви. Признайте си – поддържате ли близки отношения с всичките си 3000 приятели във Facebook? Според изследванията човек може да има най-много 150 истински приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в мрежата ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.

 

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили