Препускащи, пеещи и танцуващи роботи на състезание по роботика

0

45 възпитаници на 8 учебни заведения и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе) се включиха в първото общинско състезание по роботика за деца от 3. и 4. клас в Русе.
Те бяха разделени в 16 отбора и представляваха своите училища – ОУ „Олимпи Панов“, ОУ „Тома Кърджиев“, СУ „Възраждане“, ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Васил Априлов“, СУ „Васил Левски“. По време на състезанието, отборите се съревноваваха в три категории – „Светлинна щафета“, „Следене на линия“ и „Роботанци“.
Първото общинско състезание по роботика е продължение на проведените от университета и ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе образователни STEM курсове по роботика с микрокомпютрите micro:bit и роботизираните платформи micro:maqueen. Съдържанието на курсовете бе специално разработено от преподаватели от катедра „Телекомуникации“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и е съобразено със знанията и възможностите на учениците от 3-ти и 4-ти клас

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук