Превозвачите няма да блокират пътища

0

Тежките камиони на протестиращите автомобилни превозвачи днес няма да затрудняват движението по бул. „България“ в Русе.

Обявеният за днес протест няма да се проведе.  Превозвачите се отказаха от протеста си пред Народното събрание и от блокади по пътищата. Като причина се посочва снощното напрежение в центъра на София между шофьори и полицаи. Служители на реда са поискали от протестиращите документи за проверка. Демонстрантите твърдят, че били заплашени, че ще им бъдат написани актове, ако не си тръгнат. По-късно протестиращите се изтеглиха след полицейско нареждане, според което след 22 часа превозните средства трябва да освободят пътните платна.

„За нас беше от ключово значение това, което се случи снощи, че полицията дойде, започна да действа извън рамките на нормалното, според нас, и поради тази причина ние не искаме да има ескалация на напрежението. За да се предпазим от възникване на такова напрежение, преценихме, че в днешния ден няма да има протестни действия“, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Основните искания на бранша са за намаляване на акциза на горивата, премахване на биодобавката и срещу планираното разширяване на обхвата на тол системата и увеличение на таксите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук