Превозвачите отменят протеста, тол-системата стартира с предлаганите от тях тарифи

0

Превозвачите отменят предвидения за 13 януари национален протест. Това стана ясно след среща на представителите на браншовите организации в транспортния сектор с премиера Бойко Борисов.

Толсистемата ще стартира от първи март с тарифите, които превозвачите искат. През юни, ако приходите са в очаквания размер, системата ще продължи с тези тарифи след нова среща, обяви регионалният министър Петя Аврамова след продължилата близо 3 часа среща.

До 1 март всички браншови организации ще съдействат максимално всяко едно превозно средство над 3, 5 тона, както големите и малките автобуси да бъдат оборудвани и готови с включени договори, така че да могат при пускане на търговската експлоатация на системата, да не се получат никакви смущения при пътуването по републиканската пътна мрежа, допълни Аврамова.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че с премиера Борисов са постигнати договорки за инкриминирането на нерегламентирания превоз. Също така са получили уверението, че ще започнат разговори за изграждането на единен орган за контрол за автобусния и транспортния бранш като цяло.