Започва данъчната кампания на НАП

0
Новата данъчна кампания започва от днес

От днес започва данъчната кампания на НАП. До 30 април всеки гражданин, който получава доходи, различни от работната заплата, трябва да ги обяви пред държавата.

Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени най-рано на 10 януари, както по електронен път, така и на място в офисите на приходната агенция.  Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2020 година е 31 март, напомнят от приходната администрация.

Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.

За пръв път попълването на декларация вече ще може да се избегне. Онези, които имат Персонален идентификационен код (ПИК) от НАП ще получат предварително попълнена декларация, в която да нанесат промени, като данъчни отстъпки, които биха желали да ползват. Тази услуга ще е достъпна през март.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700. Крайният срок за подаване на декларации и плащане е 30 април