Президент и кмет изказаха благодарност на Канев

2
2493

По време на срещата, която се е състояла в кабинета на кмета, държавният глава е изразил възхищение от делата, които предприемачът върши за България. „Това, което правите за България е много“, е казал Плевнелиев.

„Ако ме питате днес, никога не бих емигрирал. Това е присадено дърво. На 25 години да отидеш в държава, в която не знаеш език и нямаш близки, е много трудно. Но днес нещата са различни. На 26 април в Канада празнуваме Ден на България, построих най-голямата наша църква извън България и съм намерил работа на повече от 700 българи в Канада”, казал Игнат Канев.

По време на разговора с кмета Стоилов познатият като един от най-големите дарители в най-новата ни история строителен магнат е изразил задоволството си от течащата в момента реконструкция на центъра на Русе, който по думите му ставал все по-хубав и е обещал да посети новооткрития Екомузей.

От своя страна Стоилов е заявил, че Канев е пример за успяващ българин.

“Добре е младите хора да се срещат с вас и да черпят от вашия опит и ентусиазъм. Радвам се, че Русе има благодетели като вас”, е казал градоначалникът.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Кметееее, след като си “изчеткал” г-н Канев с думите:”Радвам се,че има благодетели като Вас”,как не се сети да му намекнеш деликатно за недовършената от дълги години църква “Всях светих”.Човекът може пък да помогне! Апел за помощ трябва да отправите и към Светия синод на БПЦ и по- конкретно към патриарх Неофит! Какво чакате,като сте некадърни да довършите църквата?

  2. Църквата трябва да си я довърши синода, те ще печелят от нея и ще карат коли ес класа, а миряните да духат свещите! Стига са търсили под вола теле,аз като имам проблем да не би някой да е дошъл да ми помогне.