Президентът: Промяната е неизбежна. На площада е народът, а не мафията

0
„Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.
Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации.“
 Това написа преди минути  в профила си във Фейсбук българският държавен глава, Президентът Румен Радев.
 Той заявява, че „отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.“
 Държавният глава призовава всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи „да не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.
Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.“
Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата, с тези думи завършва постът на  президента Румен Радев.
Снимки: Румен Радев, Фейсбук