При какви условия се налага направа на септична яма?

0

Правилно ли е да бъдат разглеждани септичните ями като примитивни съоръжения за събиране и съхраняване на канални и отпадни води? Ато преди време ставаше въпрос за изкопи с елементарно обезопасяване с тухли и бетон то днес подобни съоръжения се изграждат по строги правила, които имат за цел да предотвратят екологична катастрофа в региона. Тъй като все още има места, където няма изградена централна канализация то имотите, които са построени или предстои да бъдат построени следва да планират начина на отвеждането на отпадните води. Вариантите в случая са два. Чрез направа на септична яма или изграждане на мини пречиствателна станция. По-бюджетния вариант е именно септичната яма, която не изисква твърде много работа както и разходи.

Важни акценти при направата на септична яма

Особеното, което е необходимо да имате предвид при този тип канални съоръжения е, че при и при тях е важно планиране. Затова опита на екипите по извършване на такива услуги е определящ за правилното функциониране на ВиК инсталацията на обекта ви. с оглед на това да се улеснят ежедневните битови процеси и каналната вода да бъде отведена на безопасно място има защо да се предприемат ефективни действия относно направата на септична яма, която да отговори на всички норми и стандарти за експлоатация.

В населените места, където липсва централна канализация е много важно обектите да бъдат оборудвани с надеждни системи за съхраняване на отпадните води. Това се постига с помощта на направата на септични ями, които се състоят от:

 • Изкоп;
 • Резервоар;
 • Система за източване на съдържанието.

Дори да ви изглеждат примитивни тези съоръжения то имайте предвид, че можете да използвате професионални услуги, които са в състояние да допринесат за вашето удовлетворение и ефективна експлоатация според интензитета на натовареност на имота. В зависимо от това колко души обитават обекта и количеството канални води, което се отделя е различно.

Защо е важна професионалната инсталация

Независимо от това, че при направата се прилагат изкопни услуги и се полага резервоар в съответния укрепен изкоп то има редица фактори, които следва да бъдат приложени като безопасност и правилно функциониране на инсталацията. Професионалистите, които имат съответния опит с извършването на такива услуги вземат предвид следните особености:

 • Характеристики на почвата;
 • Методика на укрепван на изкопа;
 • Спазване на правилата за полагане под наклон на резервоара;
 • Предвиждане на отвор за почистване и източване на резервоара;
 • Полагане на контейнер с подходящ обем за спокойното използване на всякакви битови, рутинни дейности.

Професионалните екипи няма да допуснат каквито и да било грешки, които евентуално биха възникнали по отношение на използването на водния ресурс и отвеждането на каналните води извън имота. Опазването на почвата от замърсявания е съществен приоритет за обитателите на имота, което е основното, провокиращо вниманието ви към осигуряването на наистина ефективен, сигурен и функционален метод за отвеждането на отпадните води. Вижте още по темата тук.

Роля

Главната роля на септичните ями е в това да бъдат събрани всички отпадни води на едно безопасно място. От мивки, душове, тоалетни, зони за пране и кухни се генерира не малко количество отпадъци. Септичните ями са изключително практични съоръжения, които помагат ежедневието ви в имоти, които не са свързани с централна канализация по една или друга причина. Тяхната основна цел е да:

 • Улеснят ежедневието ви;
 • Осигурят по-добър живот в имота;
 • Гарантират безопасността на почвата и елиминират замърсявания;
 • Решават проблема с липсата на канализация;
 • Грижат се за хигиена на домакинството.

Разнообразието от възможности, които се предлагат от професионалните екипи се отнася преди всичко до това да се избере подходящото съоръжение, което да се инсталира в изкопа според това какъв е интензитета на натовареност на имота. Има значение дали е за постоянно живеете, тип вила или за използване през почивни дни и отпуски.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук