При среднощна гонка: Водач с отнета книжка блъсна патрулка

0

35-годишен водач на „Мерцедес“ е задържан от полицията при среднощна гонка, съобщиха от полицията в Русе.

Мъжът карал без книжка кола с поставени чужди номера.  При опит да избяга блъснал патрулката, отказал е да бъде изпробван за наркотици

Инцидентът станал около 23:30 ч. снощи. По бул. Липник в града полицейски служители видели „Мерцедес“ с русенска регистрация да се движи с техническа неизправност. Подали звуков и светлинен сигнал, но вместо да спре, водачът продължил. Полицаите го последвали, но водач продължил да не се подчинява. След преследване по улиците на кв. „Здравец“ мерцедесът бил установен в междублоковото пространство на блок „Иван Кръстев“. Служебният автомобил е  преградил изхода от междублоковото пространство, но това отново не е възпряло водача и при последвалия от негова страна опит да премине покрай патрулката я ударил, повреждайки й предната броня и предния капак.

При последвалата проверка станало ясно, че зад волана на автомобила е 35-годишен русенец, който е с отнето свидетелство за управление на МПС от 2014 г. Освен това се е оказало, че не е собственик на колата, която управлява, а поставените на нея регистрационни табели са издадени за друго МПС. Проверката с техническо средство за алкохол показала отрицателен резултат, но 35-годишният отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

По случая и образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Водачът е задържан за 24 часа от служителите на Второ РУ. Работата на полицията продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук