При засилени мерки за сигурност Русия отбелязва Деня на победата

0

С внушителен парад Русия отбелязва 78-ата годишнина от победата във Втората световна война.

На Червения площад в руската столица Москва тази година обаче липсваха танкове и бронирани машини. Пред Кремъл бяха показани единствено ракетите „Искандер-М“ и „Ярс“, способни да носят ядрени бойни глави. Те се допълваха от новите ПВО системи С-400.

Заедно с Путин на трибуните са президентите на Беларус, Узбекистан, Киргизстан и Казахстан – Александър Лукашенко, Шавкат Мирзийоев, Садир Джапаров и Касъм-Жомарт Токаев. Там е и управляващият Таджикистан от 1992 година Емомали Рахмон. Премиерът на Армения, Никол Пашинян, също е на Червения площад, въпреки обтегнатите си отношения с Путин.

Денят на победата е един от най-важните официални празници в Русия, на който хората си спомнят за огромните жертви, дадени от Съветския съюз по време на Великата отечествена война от 1941-45 г., в която загиват около 27 милиона души.

Парадът протича при засилени мерки за сигурност. Властите забраниха използването на дронове и активираха GPS заглушители в цяла Москва. Полицаите са „въоръжени“ с бинокли, а задачата им е да наблюдават за вражески дронове. Путин дори отмени шествието „Безсмъртния полк“ от съображения за сигурност.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук