LinkedIn съкращава 700 работни места и затваря приложението си в Китай

0

LinkedIn стана най-новата технологична компания, която закрива работни места, закривайки 716 позиции от общо 20 000 служители.

Социалната медийна мрежа, която се фокусира върху бизнес професионалистите, също така ще прекрати дейността на местното си приложение за работа в Китай.

В писмо на главния изпълнителен директор на компанията Райън Розлански се казва, че този ход е насочен към рационализиране на дейността на фирмата.

През последните шест месеца фирми, сред които Amazon, Microsoft, компанията майка на LinkedIn, и Alphabet, обявиха съкращения.

„С оглед на по-големите колебания на пазара и търсенето от страна на клиентите, както и за да обслужваме по-ефективно нововъзникващите и развиващите се пазари, ние разширяваме използването на доставчици“, пише г-н Рослански.

Той също така заяви, че промените ще доведат до създаването на 250 нови работни места, за които ще могат да кандидатстват служителите, засегнати от съкращенията в екипите по продажби, операции и поддръжка.

След като през 2021 г. се оттегли предимно от Китай, позовавайки се на „предизвикателната среда“, останалото приложение, наречено InCareers, също ще бъде преустановено до 9 август. InCareers обхваща само китайския пазар.

Говорител на LinkedIn заяви, че фирмата ще запази присъствието си в Китай, за да помага на компаниите, работещи там, да наемат и обучават служители извън страната.

LinkedIn е единствената голяма западна социално-медийна платформа, която работи в Китай.

Когато стартира през 2014 г., фирмата се съгласи да спазва изискванията на китайското правителство, за да работи там.

По това време американският сенатор Рик Скот нарече този ход „грубо умиротворяване и акт на подчинение на комунистически Китай“ в писмо до главния изпълнителен директор на LinkedIn Райън Розлански и шефа на Microsoft Сатя Надела.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук