Twitter ще премахне неактивните акаунти и ще ги архивира

0

Социалната медийна платформа Twitter Inc ще премахва акаунти, които не са активни от няколко години, обяви главният изпълнителен директор Елон Мъск в туитър в понеделник, заявявайки, че това действие е „важно, за да се освободят изоставени профили“.

В отделен туит милиардерът собственик на Twitter заяви, че неактивните акаунти ще бъдат архивирани, но Мъск не добави подробности кога ще започне процесът.

Не е известно веднага дали и как потребителите на Twitter ще могат да получат достъп до архивираните акаунти.

Мъск каза също, че потребителите на платформата за микроблогове може да усетят спад в броя на последователите, тъй като няколко неактивни акаунта може да бъдат премахнати.

Съгласно политиката на Twitter потребителите трябва да влизат в профила си поне веднъж на всеки 30 дни, за да избегнат окончателно премахване поради продължителна неактивност.

По-рано този месец Мъск „заплаши“, че ще прехвърли акаунта на Националното обществено радио в Twitter на друга компания, след като общественото радио спря да публикува съдържание в своите 52 официални канала в Twitter в знак на протест срещу етикет в Twitter, който предполагаше правителствено участие в редакционното му съдържание.

Миналия месец Twitter премахна наследената синя отметка „Проверено“ от профила на хиляди хора, включително известни личности, журналисти и видни политици.

Мъск превърна верификацията на акаунти в част от синия абонамент на Twitter – ход, който според него ще реши проблема с акаунтите на ботове в платформата за социални медии.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук