Приключи преасфалтирането на българския участък на Дунав мост

0

Приключи преасфалтирането на българския участък на Дунав мост при Русе, съобщиха от областната управа в крайдунавския град.

Подновен е повърхностният слой на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, извършени са и изкърпвания на пътните трасета и в самия район на гранично контролно-пропускателния пункт, поради образуваните множество коловози от преминаващите тежкотоварни камиони.

Вече движението на автомобилите не се извършва в едната лента и няма прозорци за изчакване между излизащи и влизащи в страната, което би трябвало да доведе до облекчение на трафика. Това означава, че мостовото съоръжение работи на пълен капацитет. Машините, извършващи ремонта, вече не са на Дунав мост и това ще облекчи движението и в двете посоки, категорични са от службите за граничен и митнически контрол. Само за последните 24 часа на изход от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила

От областната управа допълват, че следващите седмици предстоят срещи с румънските власти. На тях се очаква отново да се обсъдят възможни мерки за облекчаване на трафика и да се набележат допълнителни действия, които да намалят колоните от чакащи тежкотоварни автомобили. Целта на срещата е да обсъдят и възможностите за извършване на митнически и финансов контрол извън зоната на граничния пункт. Ще се дискутира и възможността за преминаване към принципа за „контрол на едно спиране“, което ще даде възможност за граничен контрол с едно спиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук