Пристигна техниката, която трябва да разтовари заседналия кораб

0
Снимка: БНР

Трите надуваеми баржи, изпратени от Европейската агенция за морска безопасност, се подготвят за операцията по разтоварване на заседналия край Камен бряг кораб, съобщава БНР. Платформите ще бъдат теглени на буксир до мястото. Идеята е азотните торове да бъдат разтоварени в Балчик.

Евакуираха екипажа на заседналия кораб

Съдовете са специализирани за превоз на втечнен товар и могат да поберат около 100 кубика смеси, обясни вицеадмирал Румен Николов, който ръководи кризисния щаб за справяне с аварийната ситуация.

По думите в момента заседналият кораб „Вера Су“ е стабилен. В сряда бяха евакуирани деветимата членове на екипажа му. Николов е обясни, че поискано от собственика да изпрати други моряци, но ако няма отговор, корабът ще бъде поет от български екипаж.

„Собственикът на кораба превръща нещата в един уникален театър. Евакуацията вчера се случи безпроблемно. Екипажът е настанен в хотел в Каварна и им е осигурено всичко. Ние бяхме предварително готови за всичко“, заяви пред Нова телевизия транспортният министър Христо Алексиев.

Лошото време пак отложи претоварването на заседналия кораб

Според него поисканата от моряците евакуация също била театър, защото корабът вече бил стабилизиран.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал