9 години затвор за смъртта на Милен Цветков

0
Кристиан Николов, Снимка: БГНЕС

Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов – бе осъден на 9 години затвор. Присъдата не е окончателна. По-рано прокуратурата поиска 15 години наказание.

Цветков загина при тежка катастрофа. Колата му бе ударена от джипа на Николов, докато журналистът чакаше на червен светофар пред столичен мол.

След ареста в кръвта на младия мъж бяха открити три вида наркотици. Той твърди, че не е бил дрогиран и казва, че предишната вечер е пил чай за успокоение. Николов бе обвинен в умишлено причиняване на катастрофата и заради липсата на спирачен път. Той бе карал с превишена скорост.

Съдът обаче не се съгласи, че при катастрофата има умисъл. По правило съдебната практика у нас счита, че всички подобни престъпления са по непредпазливост. Прокуратурата твърдеше, че има умисъл и затова настояваше за по-тежко наказание.

Младият мъж прекара дълго време в ареста. Преди няколко месеца мярката му бе променена на домашен арест. Дори и деветгодишната присъда да бъде потвърдена, той няма да лежи толкова дълго в затвора, тъй като задържането и домашният арест се приспадат.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили