Прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу Ивайло Николов

0
1395
Прокуратурата няма основания да повдигне обвинения

На този етап  прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу сочения за тартор на международна мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов. Това каза за ТВН районният прокурор на Русе Яна Илиева.

Случаят се проверява, претърсени са много домове и частни имоти в Русе и околностите. Николов е би задържан за 24 часа, като през това време са били осъществени много проверки. До този момент не са открити доказателства за нарушение на закона от страна на русенеца. В района на гр. Мартен няма ферма за кучета в размерите, посочени от ББС, още по-малко, на питбули, каза прокурор Илиева. Не са регистрирани и случаи на провеждане на боеве с четириноги. Затова на този етап на Николов няма да бъде повдигнато обвинение.

Както ТВН вече съобщи, в предаване на ББС Николов беше обвинен от природозащитници, че е тартора на международна мрежа за организиране на кучешки боеве, че е свързан и с компания в Молдова, която купува и продава кучета за боеве по целия свят. От прокуратурата не изключват Николов наистина да е свързан с подобна компания и да осъществява посредническа дейност, но до настоящия момент доказателства за нарушение на българското и европейското законодателство не са открити.

По информация от МВР Николов няма криминално досие и до този момент не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.