Прокуратурата събира институции заради кръстовището край „Джъмбо“

0
382
Окръжната прокуратура

Окръжната прокуратура в Русе ще организира среща с институции заради опасно кръстовище на изхода на града, съобщиха от ведомството.

Става дума за кръстовището между пътищата Русе – Варна и Русе – Кубрат, в района на м-н „Джъмбо“.

В края на миналата година прокуратурата се самосезира от медийни публикации и назначи проверка на опасното кръстовище. Вече е получена обобщена информация за броя на катастрофите, пострадалите и причинените материални щети в този район, както и за автомобилния трафик в посока Варна и Русе.

Като продължение на работата по случая, Окръжната прокуратура в града организира на 11 февруари т.г. междуведомствена среща за обсъждане на проблемите, водещи до високия брой произшествия. За участие са поканени областният управител на Русе, кметът на града, директорът на областната дирекция на МВР, началникът на Областното пътно управление, както и началникът на сектор “Пътна полиция.

По време на срещата представителите на институциите ще посетят и района на кръстовището. Целта е приемане на краткосрочни и дългосрочни мерки, които да доведат до намаляване на броя на произшествията и пострадалите.