Прокурори, следовател и разследващи полицаи от Русе отличени от главния прокурор

0

Четирима прокурори, следовател и двама разследващи полицаи от Русе са наградени с отличие от главния прокурор на Република България

Със заповед на главния прокурор на Република България Иван Гешев, бяха наградени с отличие окръжният прокурор и трима прокурори от Окръжна прокуратура – Русе, следовател от Окръжен следствен отдел и двама разследващи полицаи от ОД на МВР в града. Отличията бяха връчени на официална  церемония, която се проведе в Съдебната палата в град София на 20.12.2022 г.

Георги Георгиев – административен ръководител – окръжен прокурор в Окръжна прокуратура-Русе, бе поощрен с отличие плакет „За заслуги“, а Пламен Петков – прокурор в Окръжна прокуратура – Русе с плакет „Прокуратурата на Република България“. Отличията им са за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните  задължения като прокурори във връзка с водено досъдебно производство  за отвличане, грабеж и убийство в гр. Русе.  За работата си по това досъдебно производство, с почетна грамота  – отличие  „Служебна благодарност“, бяха поощрени разследващите полицаи Иво Георгиев и  Добрин Харалампиев. Четиримата са наградени по предложение на Таня Недкова – административен ръководител и апелативен  прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

За проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните си задължения бяха поощрени с  грамота – отличие „Служебна благодарност“ Радослав Градев и Добромира Кожухарова – прокурори от Окръжна прокуратура – Русе и следовател Вярка Дудева от Окръжен следствен отдел при ОП- Русе. Отличията са по предложение на Георги Георгиев – административен ръководител и окръжен  прокурор на Окръжна прокуратура – Русе.

Прокурор Радослав Градев е поощрен за работата му по първото образувано в ОП – Русе досъдебно производство за организирана престъпна група, след закриването на Специализираната прокуратура,  за престъпления по чл. 321 и чл. 172б от НК, по което са привлечени като обвиняеми и задържани три лица. С широк обществен отзвук е и наблюдаваното от него досъдебно производство за престъпление по чл. 302, вр. с чл. 301 от НК, по което бяха задържани трима служители на МВР  (обвиняемите са предадени на съд и признати за виновни с наложени наказания „Лишаване от свобода“, „Глоба“ и „Лишаване от права“).

Прокурор Добромира Кожухарова  и следовател Вярка Дудева са отличени за работа им по досъдебно производство за организирана престъпна група, по което в качеството на обвиняеми са привлечени 12 лица за извършване на престъпления по чл. 321 и чл. 253 от НК, реализирани на територията на няколко държави.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук