Успешна 2022 т. отчете Русенският университет

0

Изключително успешна 2022 година отчете академичното ръководство на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Ректорът акад. Христо Белоев отчете, че за втора поредна година университетът е получил най-високата оценка от Министерството на образованието и науката за постижения в образованието, науката, международната дейност и работата с партньори от региона и страната.

„Наредихме се сред десетте изследователски университета в България – това е високо признание за научния и иновационен потенциал на Русенския университет и качеството на научните изследвания на нашите научни екипи“, каза акад. Белоев.

Той съобщи, че е готова сградата на новия научно-изследователски комплекс, в който ще има модерни лаборатории. Предстоят довършителни дейности, като очакванията са той да бъде открит през април идната година.

Предстои закупуването и на четири големи LED-екрана, които ще бъдат разположени на различни места в сградата на висшето училище. Единият от тях – с големина повече от 50 кв. метра, ще бъде монтиран в „Канев център“.

Акад. Белоев каза още, че финансовото състояние на Русенския университет е добро, като припомни, че през тази година заплатите на преподавателите са били увеличени с 15 процента.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук