Протест на близките на убития в Гърция Тоско Бозаджийски

0

Близките на убития при сблъсък на футболни агитки в Гърция Тоско Бозаджийски излизат на протест с искане за справедлив процес за смъртта на момчето. Демонстрациите ще се проведат в събота пред посолството на южната ни съседка в България.

Протестиращите искат да бъдат установени всички нападатели и всички престъпници, посегнали на българските момчета. Според Александра Бозаджийска – майка на Тоско, има възможност при така формулирано обвинение да се получат „символични присъди“, защото престъплението не е отбелязано като предумишлено убийство, а нанасяне на тежка телесна повреда.

Четири автобуса с приятели на момчето ще тръгнат от Пловдив за столицата в събота. Голяма част от тях са футболни фенове на ФК „Ботев“ Пловдив. Председателят на клуба Божидар Божилов е категоричен, че „хората, виновни за тази трагедия трябва да понесат вината си с цялата строгост на закона“.

България ще прави паралелно разследване на смъртта на младежа. До трагичния случай се стигна, след като деветима пловдивчани бяха нападнати от ултраси на гръцкия ПАОК в Солун.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили