Протест се провежда пред турското посолство

0
Снимка: БГНЕС

Протест срещу намесата на Турция в изборите в България се провежда пред посолството на съседката ни в София. Бул. „Васил Левски“ е блокиран. Пред сградата са струпани полицейски коли и камионетки на жандармерията.

Рашков: Турция се меси в изборите в България

Протестът идва часове, след като вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има опити за намеса в изборния процес от страна на Турция. Малко по-късно във външно министерство бе извикан турския посланик Айлин Секизкьок.

„На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас. Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.“, съобщиха от Външно.

По време на протеста сградата на турската мисия бе замеряна с ябълки и домати.

Най-добрата агенция за подбор на персонал