Протест срещу незаконното подслушване блокира булеварда пред ДАНС

0
Снимка: БГНЕС

Граждани, протестиращи срещу незаконното подслушване, блокираха ключовия бул. „Черни връх“ в столицата. Те се събраха пред сграда на ДАНС, а някои от тях дори настояха да влязат вътре.

Росен Миленов, който е бивп служител на агенцията, обясни, че протестиращите имат три искания – допускане на разследващи полицаи в ДАНС, изземване на сървърите на агенцията и запечатване на служебните каси.

Хората на Татяна Дончева искат да знаят дали са незаконно подслушвани

„Чакаме полицията. И, ако имат желание, правозащитните органи да влязат, за да предотвратят националните предателства. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вота на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват“, заяви той.

Сред протестиращите имаше и хора, облечени с тениски на „Системата ни убива“. На място бе и отец Дионисий, известен с критичната си позиция към ГЕРБ. На протеста пристигна и зам.-министърът на регионалното развитие. Попитан в качество е там, той заяви пред БНР:

Спецсъдът: Не сме давали разрешение да се подслушва премиерът

„Благодаря най-накрая, че на площада се появиха микрофони. Защото на 116-ия ден всички вие, които в момента държите микрофони и снимате, изчезнахте. И ако искате да проведем някакъв разговор, първо бих ви запитал къде бяхте цяла зима. Хора, елате и защитете крехката демокрация, която беше извоювана на 4 април. Елате, ние сме тук и ви чакаме“

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили