Спецсъдът: Не сме давали разрешение да се подслушва премиерът

0
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът не е издавал разрешения за подслушване на служебния премиер Стефан Янев, нито на „политически ангажирани фигури“, заявих оттам. В съдилището е направена проверка, след като миналата седмица съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов и вътрешният министър Бойко Рашков обявиха, че са били подслушвани политици. Самият Янев също потвърди тази информация.

Премиерът Стефан Янев е бил подслушван

„Установено, че от СНС не е издавано разрешение за прилагане на СРС спрямо настоящия  министър-председател на Република България, нито спрямо лица от  политически формации, споменати в медиите“, пише в съобщението.

Слави Трифонов: Чудовищно е подслушването на политици

Такова разрешение невинаги обаче е задължително. Често пъти формално един човек не е подслушван, но за сметка на това „на контрол“ са хората, с които си говори.

Рашков потвърди, че ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Миналата седмица Атанасово каза, че подслушването на политици е било вършено от три звена – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП в МВР и антитерористично звено в ДАНС. Рашков пък заяви, че СРС-тата са били прилагани от Държавна агенция „Технически операции“.

Подслушвани са политици от опозицията, обяви „Демократична България“

От ГЕРБ засега твърдят, че скандалът е активно мероприятие. Те посочиха, че не са дадени никакви доказателства.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили