Провериха как върви изпълнението на инфраструктурните ремонти в Русе

0
32
как върви изпълнението на инфраструктурните ремонти

Проверка как върви изпълнението на инфраструктурните ремонти в Русе направиха вчера кметът на Русе Пламен Стоилов, заедно с главния архитект и ръководител на проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ арх. Живка Бучуковска, и заместник-кмета по устройство на територията и ръководител на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ инж. Димитър Наков.

Те посетиха на място булевард „Придунавски“ и улиците „Славянска“, „Чипровци“, „Шипка“ и „Райко Даскалов“. Към момента всички дейности се извършват в срок по график. Към началото на месец май, строително-монтажните дейности по бул. „Придунавски“ и ул. „Чипровци“ са завършени на близо 40%. Напредък беше отбелязан и по обектите по градска среда, като ул. „Райко Даскалов“ е завършена над 50%, а ул. „Славянска“ – на 25%.

„Благодарим на русенци за проявеното търпение при временно създадените неудобства. Русе заслужава инфраструктура, достойна за един съвременен европейски град и съвсем скоро това ще бъде факт“, заяви Стоилов след приключване на проверката.