Проверяват търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

0
подходящи за зимни условия

Комисията за защита на потребителите започва проверка на търговците, предлагащи зимни гуми и фарове за мъгла, както и други стоки и продукти, свързани със зимното оборудване на автомобила.

Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Канал 3. Той припомни, че от миналата година зимните гуми вече са задължителни и в България.

„Ние винаги сме обръщали внимание на потребителите, наред с това как да се предпазят от възможни рискове в резултат на нелоялно поведение на търговците, но и от гледна точка на безопасността всички да спазват правилата – такива, каквито ги въвежда законът. В случая това важи за подготовката на автомобилите за зимния сезон, за да бъдат те колкото се може по-малко рискови при неблагоприятни метеорологични условия”, каза Маргаритов.

Инспекторите на Комисията за защита на потребителите следят търговците на автомобилни гуми да предоставят навременно пълна и коректна информация по отношение съответствието със стандартите за безопасност, разхода на гориво, нивото на шум, произхода, цената и пр.

„Нашата грижа е да проверяваме всички онези неща, които би трябвало да гарантират, че на пазара се продават стоки без риск от опасност за здравето и живота на потребителите”, допълни шефът на КЗП.