Псевдо майстори взеха 12 500 хиляди лева за ремонт, струващ около 5 хил. /ВИДЕО/

0

Измамниците в Русенско имат поредна жертва. Тя е в лицето на семейство Цанкови.

Сагата на възрастното семейство  е колкото и банална, толкова и  жестока. Оказва се че хората платили тройна цена за ремонт, който в крайна сметка дори не  е бил завършен, а следа от измамниците за момента няма.

Всичко започва с банална обява за предлаганата услуга, на която се „връзва“ възрастната двойка.На място пристигат майстори, които веднага започват работа и събарят част от покрива. Така семейството е принудено да се съгласи на ремонта.

На многократните  им въпроси колко ще струва всичко това,  тарторът на групата или отговорникът на псевдомайсторите или отговарял уклончиво, или казвал, че няма да е много и ще направи сметката утре.

„Утре“ така и не дошло, почти до края на ремонтните дейности.

Тогава семейство Цанкови научава дължимата си сметка за полуготовия покрив-12 хиляди и 500 лева. Вече  били дали 1000 лева капаро, както и  договорили да им прехвърлят колата си. На фона на това се оказва, че въпреки тези „капарирания“, семейството дължи  10 500 лева.

Налага се двойката, за да се разплати с майсторите, да тегли нови пари, от приятели  събират още 5500 лева, за да се разплатят със сумата до 10 хиляди лева.

Остават да „висят“ , според сметката на пишман майсторите, с още 500 лева.

Именно те стават и повод за скандал между клиентите и майсторите.

Един от тях дори си позволява да влезе в къщата и да заплаши възрастното семейство, че без тези дължими 500 лева те няма да си тръгнат.

Семейство Цанкови  взема нов дълг – този път от 350 лева.

Въпреки вече дадените 10 500 лева , се оказва, че те не са достатъчни, тъй като пред нотариус възрастната двойка подписала, че са дали на майсторите на покрива си не 10 хиляди, а 8 хиляди лева. И изнудването продължава.

Настояват да се прехвърли и автомобила на семейството, каквато била първата уговорка. Семейството отказва.

В своя защита, че са дали предостатъчно за свършената работа, семейство Цанкови търси мнението на специалист , собственик на строителна фирма., който да каже реалната цена на свършената работа.

Мариян Иванов  е категоричен: 4000- 4 500 лева. И в никакъв случай 12 500 лева, колкото реално са платили потърпевшите.

Междувременно следа от „майсторите“ няма.

Семейство Цанкови вече е подало сигнал в Полицията с надеждата да бъдат заловени измамниците. Преди да  са „изгорели“ стопаните на друг имот или покрив.