Пускат движението в тунела “Ечемишка”

0
15
движението в тунела

Движението в тунела “Ечемишка” ще бъде пуснато днес, съобщиха от регионалното министерство и Пътната агенция.

При пълна мобилизация приключват дейностите за взстановяване на двупосочното движение в тръбата. Предстои тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР за установяване на безопасното му състояние.

Очаква се отварянето за движение на тунела, беше затворен заради трагедията преди седмица, когато загина жена, да стане към обед.

Веднага след приключването на следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма започна демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка“. Поставената цел беше движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите при индикативен срок най-късно до 14 февруари.

Братът на загиналата обяви, че ще съди държавата. Заради трагедията бяха уволнени служители от Агенция “Пътна инфраструктура”. Прокуратурата разследва длъжностни лица за престъпна небрежност. Цяла седмица шофьори преминаваха през обходен маршрут през Ботевград.