Пускат паркинга на „Пристанищна инфраструктура“ до средата на следващата

0
550

Очаква се до средата на следващата седмица да започне на функционира временния паркинг в района на Териториалното поделение на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Това съобщиха от областната администрация в Русе. Нейният капацитет ще е около 60 камиона, което ще скъси опашките от тежко товарни моторно превозни средства на ГКПП „Дунав мост“ при Русе с около 1.5 км.

Мярката, която беше предложена от областния управител Галин Григоров, е временна и тя се налага поради изключително интензивния трафик в последните седмици. Това се дължи и на факта, че в страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, а по границата със северната ни съседка от сряда функционират само два гранично-контролно пропускателни пункта за транзитния трафик, а именно при Русе и Видин.

Понастоящем е създадена организация с Областната дирекция на МВР и при необходимост камионите могат да бъдат спирани в Южна и Централна България. В краен случай тировете могат да изчакват и в района на община Бяла.