Пускат парното в Русе

0
509
От сряда

От 24 октомври започна поетапно пускане на парното отопление в Русе, съобщиха от „Топлофикация Русе”. Първо ще бъдат въведени социално ангажирани потребители като училища, болници и детски градини и др.

От топлофикационното дружество допълват, че не е възможно да бъде пуснато отоплението на обекти, чиито сградни инсталации са все още празни поради недовършени ремонти в сградите.

От там напомнят на всички потребители на топлинна енергия, че с цел по-качествената работа на отоплителните инсталации е препоръчително до първоначалното затопляне на радиаторите същите да бъдат с отворени кранове. Така също е необходимо да бъдат обезвъздушени радиаторите и инсталациите.

От „Топлофикация Русе” уверяват, че са сформирани ремонтно-експлоатационни екипи, позиционирани в различните топлофицирани райони на града. За периода от ефективното начало на отоплителния сезон до неговия край, всеки един от изброените екипи в извънработно време поддържа служители на домашно дежурство за реакция при възникване на спешни ситуации по топлопреносната мрежа.

С оглед успешното стартиране на отоплителния сезон са извършени планирани ремонтни дейности, както в самата централа, така и на повече от 50 точки от топлопреносната мрежа, като са отстранени дефектирали и корозирали участъци от топлопроводите. Извършена е рехабилитация и профилактика на всички абонатни станции, собственост на дружеството, като са отремонтирани или подменени компрометирани и неработещи елементи от тях, в това число топлообменици, циркулационни помпи, различни видове арматура, елементи от системите за автоматично регулиране и др. Подсигурени са необходимите минимални количества от тръби, елементи и резервни части за топлопроводи и абонатни станции, даващи възможност за отстраняване на възникнали проблеми с топлоподаването в най-кратки срокове, уверяват от „Топлофикация Русе”.