Рашков: Караянчева е заплашвала полицейски шеф заради акция за купуване на гласове

0

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева се е обаждала на шефа на полицията в Кърджали и го е заплашвала с уволнение заради акция срещу купуване на гласове. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. По думите му МВР в Кърджали разследва схема с участието на шефа на държавното горско стопанство. Той отказвал дърва на хора, които не заявявали, че ще гласуват за ГЕРБ. Според Рашков Караянчева се обадила в момента, в който МВР предприело „активни процесуални действия“.

„Аз имам телефона на тази жена, която се е обаждала, имам снимка, този разговор е след 22 ч.“, обясни Рашков.

Според МВР във въпросната схема са участвали трима души – шефът на горското стопанство в Момчилград, бизнесмен, който се занимавал с дърводобив и още един човек. Те са задържани. Арестуван е началникът на стопанството в Кирково по сходни подозрения.

В отговор Караянчева призова шефа на кърджалийската полиция публично да каже кога и как го е заплашвала.

„В противен случай ще приема казаното вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика есклация на напрежението в региона“, заяви тя.

Кмет е обвинен за купуване на гласове

Освен това са задържани кметът на Гурково Мариан Цонев и синът му. Повдигнати са им обвинения. Според Рашков те са активисти на ДПС.

Министърът отчете сериозно увеличение на сигналите за купуване на гласове и образуваните разследвания. Според него досега МВР е бездействало по тази линия, помагало е на политическата корупция и хората не виждали смисъл да подават сигнали.

За последната седмица полицията е арестувала над 900 души. Активно се проверяват заложни къщи и фирми за бързи кредити.

Най-добрата агенция за подбор на персонал