Над 400 полицаи ще следят за реда и сигурността в деня на вота в Русенско

0

Повече от 400 служители на МВР ще бдят за реда и сигурността по време на изборния процес в област Русе, съобщиха от полицията.

Служителите са от различни подразделения на МВР – от областната полицейска дирекция, от противопожарната служба, от жандармерия и Гранична полиция. Голяма част от тях ще са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и подвижните избирателни секции, които на тези избори са близо 350.

Външната охрана на секциите, изборните книжа и специализираните устройства за електронно машинно гласуване ще бъде поета от 18:00 часа на 10 юли и ще продължи до приключване на гласуването на 11 юли – неделя.

В деня на вота служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат хора, които носят оръжие или са в нетрезво състояние. Забранено е паркирането на превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

От ОД МВР съобщават още, че звената „Български документи за самоличност“ ще работят извънредно и ще съдействат на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас.