Рашков заподозря, че прокуратурата помага на Божков да остане в чужбина

0

Прокуратурата помага на хазартния бос Васил Божков да избегне екстрадиция у нас. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Ден по-рано Божков получи ново обвинение – за опит за преврат, извършен по време на протестите миналата година. Според Рашков това е политическо престъпление.

„Щом е обвинен в политическо престъпление, възниква въпросът доколко една екстрадиция, която се е поискала вчера, ще се реализира, тъйа като по дефиниция нито една цивилизована държава не предава искани лица за политически престъпления. Оттам възниква въпросът желае ли българската прокуратура да го приведе в страната или по този начин осигурява на Васил Божков възможност да пребивава извън страната“, коментира Рашков.

Повдигнаха 20-то обвинение на Божков, плащал за ескалация на напрежението по време на протестите

Става дума за разследването, в рамките на което са подслушвани хора от протестите с аргумента, че се готви преврат или насилствена смяна на властта. Ден по-рано шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова заяви, че целта на разследването никога не са били протестиращите и че никой не е бил подслушване незаконно.

Рашков обаче твърди, че незаконно са следени стотици. Министърът заяви, че ще предостави цялата информация от проверка в МВР на новия парламент.

„Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести. Според моето дълбоко убеждение тя е предприела действия единствено в услуга на политическото ръководство до 4 април в нашата страна“, заяви той.

Най-добрата агенция за подбор на персонал