Служебни министри може да останат в редовния кабинет, прогнозира премиерът

0
Снимка: БГНЕС

Не е изключено част от служебните министри да останат в служебния кабинет, прогнозира премиерът Стефан Янев без да споменава имена. Той заяви, че се надява на работещо правителство в близко бъдеще.

„В много от декларациите на политическите партии чух визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство. Така че заявките, които бяха дадени от политическите партии, надявам се да бъдат реализирани в нужния диалог, да се намери необходимият консенсус, така че бъдещото правителство на България да бъде достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани“, заяви Янев.

Многократно от най-голямата политическа сила – „Има такъв народ“ – са казвали, че харесват работата на някои министри, сред които на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието – Николай Денков. И тримата обаче отказаха да останат на постовете си, след като им бе предложено. В последните дни обаче от ИТН дават сигнали, че са готови да преговарят с останалите политически формации.