Разбита група, търгувала с “маркови ментета” 

0
Снимки: АП-В. Търново

Разбита е организирана престъпна група занимавала се с държане, транспортиране и продажба на маркови стоки (дрехи, парфюми и др.) без знанието и разрешението на правопритежателите им, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

Групата действала на територията на гр. Русе и гр. София. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе, с участието на полицейски служители от Отдел „Център-Север“ и отдел „Киберпрестъност“ при ГД „БОП“ – МВР, е започнало разследване за извършени в периода от месец август до м. октомври 2022 год. престъпления по чл. 172б от НК и чл. 321, ал. 2 от НК.  

До момента в хода на разследването са проведени претърсвания на четири имота в обл. Русе и четири МПС. Установени са шест лица, чиято дейност е предмет на разследване, като към момента трима от тях: П.Д – на 56 г., Й.А. – на 58 г. и Б.Б – на 46 г., са привлечени като обвиняеми за извършени престъпления по чл. 172б, ал. 2 от НК и чл. 321, ал. 3 вр. ал. 2 от НК и спрямо всеки от тях е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.  

В процес на извършване са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия за установяване и разграничаване ролите на всеки един от участниците в престъпната дейност и трайните престъпни взаимоотношения.   

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук