Разлепят 1000 плаката „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“

0

Доброволци от Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе, заедно с представители на Българския червени кръст, Превантивно информационния център по наркотични вещества към Община Русе и Ротаракт клуб Русе ще разлепят хиляда плаката на ключови места в Русе, които да привличат вниманието на гражданите по проблема с разпространението на наркотични вещества сред подрастващите.

Инициативата е част от кампанията „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе във Facebook страница на инициативата и да се запознае с публикуванте в нея материали. Обмисля се и идеята в началото на лятото да се организира и хепънинг.

Началото на кампанията бе поставено в края на миналия месец. Част от нея е и организирано мащабно проучване за употребата на наркотици от младите хора. В анкетата са се включили 4292 ученици на възраст между 11 и 17 години, от 46 училища в областта, както и 3138 родители. Проучването показва, че над седем процента от учениците в Русенско са употребявали наркотици.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук