Разследват двама за шофиране след употреба на наркотици

0

Две бързи производства са образувани срещу водачи, показали при полицейски проверки положителни тестове за употреба на наркотици, съобщават от полицията в Русе.

Около 17:30 часа на 24 февруари, на кръстовището на ул. „Боримечка“ с ул. „Страхил войвода“, полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от 33-годишен русенец. Поради съмнения за употребени от него наркотици или техни аналози, униформените го тествали с техническо средство и уредът  е отчел положителен резултат за метамфетамин. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до болница „Канев“ в Русе, но там е отказал да даде проби за химическо изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 33-годишния водач е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3 от НК.

Вчера около 11:20 часа на пътя Русе-Силистра, в района на 14-ти километър, служители от районното управление в гр. Сливо поле спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 23-годишен мъж от гр. Кубрат. В хода на проверката той бил тестван с техническо средство за употреба на дрога и уредът отчел положителен резултат за метамфетамин. Полицаите са съставили акт на шофьора, с оглед констатирано нарушение на чл. 5, ал. 3, т. 1, пр. 2 от ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване. 23-годишният е направил отказ да даде проби за изследване. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук