Разследват палеж при случая със загиналото 3-годишно дете в Русе

0

Окръжната прокуратура в Русе разследва евентуален палеж на апартамента в блок 305 в кв. „Чародейка“, в който загина 3-годишно дете.

На мястото на произшествието е извършен оглед от разследващ полицай. Иззети са веществени доказателства. Назначена е пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за възникване на пожара.

Както ТВН вече съобщи, към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището. 35-годишната майка на детето беше открита часове по-късно с хероин в нея, заради което срещу нея има производство за държане на високорискови наркотични вещества, под надзора на Районната прокуратура в Русе.

По време на разследването за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е създала опасност за живота на малолетното детето, оставяйки го без надзор и достатъчно грижи. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за настъпване на смъртта. За палежа се предвижда наказание от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без надзор лишаване от свобода до 3 години и обществено порицание.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук