Разследват всички контактували с журналиста Георги Александров /ВИДЕО/

0
437

Разпитват всички контактували със загиналия варненски журналист Георги Александров. Чрез видео записи разследващите ще уставят къде е бил два дни след изчезването си преди да бъде открит мъртъв близо до скъсаната отходна тръба, която замърсява морето край града.

Журналист открит мъртъв край Варненското езеро

За последно Георги Александров е видян от близките си в сряда вечерта, след това е обявен за издирване. Тялото му бе открито в петък в плавателния канал под моста за квартал Аспарухово.

„За да няма спекулации – тръбата, която възникна авария, свързана с канализационната тръба – се намира на около 2 км и половина западно. Тялото е открито на съвсем друго място.“, каза Владимир Чавдаров от Апелативна прокуратура-Варна.

Той допълни, че е разпоредено е да се установи движението на Александров и хората, с които се е срещал по минути и часове до настъпване на смъртта му.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са и травми от падане. Няма следи от насилие, но в кръвта на загиналия има установено наличие на алкохол. Основните версии, по които се работи са нещастен случай или самоубийство.

Самоубийство или инцидент е причината за смъртта на Георги Александров

„В момента, в който е намерено тялото, е извършен оглед. Не са намерени документи, телефон, лаптоп. Може да са паднали. Все пак, ако се потвърди това, което предполагаме – че е скочил върху скалите – височината е много голяма, може да се е откъснала въпросната раница.“, коментира главният секретар на МВР Ивайло иванов.

Предстои експертиза да покаже дали Георги Александров е бил в депресивно състояние , допълниха разследващите.