Петър Христов

Разстреляха собственика на „Лактима“

Автор:
8 ян. , 2018  

Петър Христов, собственикът на „Лактима“, една от най-големите компании в областта на млекопреработването у нас, е бил убит тази сутрин.

Убийството е било извършено малко след 10 часа пред офиса му в столичния квартал “Манастирски ливади”. По първоначална информация, по бизнесмена е стреляно осем пъти. Пет куршума са го поразили – 4 в гърдите и един в главата. Простреляният мъж е бил откаран в болница, където по-късно е починал.

Петър Христов е роден през 1968 г. в Силистра, но е израснал във великотърновското село Самоводене. Завършил е Висшето военно училище в старата столица, има и магистратура по финанси в Свищовската академия. Семеен е, има две деца. Има и брат, който също се занимава с бизнес.

В старата столица Петър Христов развива успешен бизнес. През 1996 г. той приватизира бившето предприятие “Млечна промишленост” във Велико Търново, като днес в компанията е въведен съвременен процес на организация на производството и в нея работят около 100 души.

Той се изявяваше и като партньор на местната власт в старата столица, финансирайки изграждането на детски площадки и спортни зони. Даряваше и средства за развитието на детския футбол. Носител е на наградата „Велико Търново“ за 2008 г.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.