Народно въстание 2, от БОЕЦ призовават ЕС да спре парите за България

0

Втори  голям протест от поредицата Българско народно въстание организира днес Отровното трио. Целта е оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Денят започна с малко протестиращи в Триъгълника на властта и струпване на големи части от полиция.

Очакванията са протестът да придобие масовост в края на работния ден.

В него за пореден път ще участват и големи групи представители и симпатизанти на Движение БОЕЦ.

Оттам обаче заявиха, че преди да се включат в протестите пред Народното събрание, ще протестират първо пред представителството на ЕК у нас. От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за „Преди всички“ адвокат Камен Добрев от движението.

Гражданско движение БОЕЦ и съмишленици се събират днес от 10 часа пред представителството на Европейската комисия в София, за да проведат среща с представителите на европейските институции.

Те ще поискат пряко да бъдат включени по време на дебатите в Европейския парламент и комисията LIBE, провеждащи се по същото време в Брюксел. От гражданското движение настояват за официална позиция и реакция на ЕК за случващото се в България.

Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев.
От Движението очакват „гореща есен“, както и че не  смятат, че управляващите имат ресурс да продължат да са на власт.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал