Ремонтът на „Славянска“ – най-напреднал

0
44
Ремонтът на ул. „Славянска“

Ремонтът на ул. „Славянска“ е най-напреднал. Това е констатирал кметът Пламен Стилов след инспекция на изпълняваните в момента инфраструктурни проекти.

Строително-ремонтните дейности по ул. „Славянска“ са завършени на 80%, по ул. „Чипровци“ са готови на 75%, а по бул. „Придунавски“ – на близо 60%. Всички дейности се извършват в срок и по график, пише още в прессъобщението на общинската администрация.

От там допълват, че продължава и обновяването на дървесните видове. По бул. „Придунавски“ определените за премахване дървета са 20, 17 ще бъдат преместени, а 51 ще са новозасадените. 38 дървета ще бъдат отстранени по улиците „Шипка“ и „Чипровци“ в кв. „Родина“, като на тяхно място ще се посадят нови 84.

Срокът за изпълнение на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе – етап 2“ е 48 месеца, считано от 5 януари 2017 г., а на „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ е 30 месеца, считано от 12 декември 2016 г., се казва още в съобщението на общинската администрация.