Ремонтират общинските жилища в Русе

0

Стартираха строително-ремонтните работи в едни от най-остарелите и амортизирани общински жилища, съобщават от Община Русе. Дейностите започнаха с ремонта в бл. 119 в кв. „Чародейка“, където Общината е собственик на 2 жилища.

Средствата за ремонтните дейности са осигурени от приходите от продажбата на малка част от общия жилищен фонд на ОП „Управление на общинските имоти“, съгласно решението на Общинския съвет от 19 април 2022 г. Фирмата, която ще извършва текущите ремонти е „АС – СТРОЙ“ ЕООД и е избрана след проведена процедура по Закона за обществените поръчки.

В зависимост от състоянието на всяко от жилищата ще се предприемат действия по ремонт на ел. и ВиК инсталациите, подмяна на стари дограми и врати, шпакловане и боядисване на стени. На места се налага обновяване на санитарните помещения и полагане на нови подови настилки.

Обновяването ще се състои на няколко етапа, като в първия са включени 30 апартамента и къщи. Желанието на Община Русе е въпреки че жилищата са с нисък наем за хора с малки доходи, одобрените според критериите за настаняване русенци да живеят в по-добра среда.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук