Републиканският консултант по гнойно-септична хирургия ще преглежда в Русе

0
Републиканският консултант по гнойно-септична хирургия

Републиканският консултант по гнойно-септична хирургия проф. д-р Иван Поромански, който е и началник на Клиника по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Пирогов“, ще преглежда в Русе.

Това съобщиха от Лечебни заведения „Медика“, по чиято покана специалистът ще гостува в Русе. Прегледите ще са на  3 август, петък. Те са платени, а записването става предварително на регистратурата на ДКЦ-2 с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ 35 или на телефони 082 502 430 или 0884 517 551.

Проф. Поромански е тясно специализиран и с дългогодишен опит в лечението на тежки и животозастрашаващи инфекции. Той е член на Българско хирургично дружество, Българско микологично дружество, Българска асоциация за лечение на рани, EPUAP.

Има 48 публикации в списания на тема инфектни усложнения в хирургията, антибактериална терапия и др. Дисертацията му е на тема „Инфектирано диабетно ходило – диагностично-лечебно поведение“.

Повечето пациенти на клиниката, оглавявана от проф. д-р Поромански, са хора с диабет. Те са застрашени от инфекции, дори при лека травма на ходилото, които могат да доведат до диабетни гангрени.