Ревизоро: Проблемът не е в МОСВ, управата в Русе си прави пиар на мой гръб

0

Кметът на Русе и председателят на Общинския съвет си правят пиар на гърба на екоминистерството относно проблема със замърсяването на въздуха.

Това e заявил в парламента министърът на екологията Емил Димитров по повод протеста срещу поредицата от обгазявания в крайдунавския град.

Той обвини Общината, че не си е свършила работата, не си е осигурила измервателна станция за качеството на въздуха сама и сега прехвърля топката към МОСВ.

„Когато кметът и Общинският съвет правиха бюджета, защо не предвидиха пари за една станция? Защо не предвидиха едни 400 000? Защото някой друг трябва да им свърши работата? И после излизат и ми искат оставката. Не е нужно за собственото си бездействие да обвиняваш МОСВ. Ние нямаме дебат, нямаме скандал, а изкуствено си създаваме такъв. Имаме град, който има проблем с въздуха, а кметът и председателят на Общинския съвет не са направили нищо, за да си купят станция“, отсече министърът.

Димитров каза още, че в града до два месеца ще има две измервателни станции, осигурени по международна програма, за които се знае, и трябвало само да бъдат монтирани.

По думите му, в момента министерството има само една свободна станция, която обаче се използва като резервна.

„Ние имаме 39 станции и 38 са в постоянен мониторинг към Европа и не можем да ги спрем. Тя е една, резервна, ползваме я за всичко. Искате единствената ни станция, предвид, че след 2 месеца ще получите две ваши. Ами ако нещо се случи междувременно?“, риторично запита екоминистърът..

Най-добрата агенция за подбор на персонал