Римски легионери и багатури дадоха старта на „Уикенд туризъм“ в Русе

0

Старта на проявата дадоха древноримските воини от групата за исторически възстановки „Легио Прима Италика“ и прабългарската школа за оцеляване „Багатур“.

По време на откриването беше поставен акцент върху кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. и бяха припомнени всички първи събития, случили се в България в крайдунавския град.

В изложението, което ще продължи до 17 май, участват 90 компании, които се представят в 40 павилиона и 6 обособени щандове на открито. Паралелно с изложението се организира и фестивал на туристическите забавления и анимации, в който участват групите за исторически възстановки „Багатур“, „Чигот“, „Легио Прима Италика“, както и театрална група „ТЕМП“ от Враца с възстановки  на древни ритуали.

Сред основните акценти в програмата на фестивала е кръгла маса на тема „Обектите на ЮНЕСКО – перли в огърлицата на Русе“, където ще се обсъди идеята старият център на Русе да кандидатства за включване в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Русе  Пламен Стоилов и със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук