Рон надуши 2000 кутии цигари

1

Kонтрабандната стока била открита с помощта на специално обученото за намиране на тютюневи изделия митничарско куче Рон. Четирикракият митничар надушил стоката, която впоследствие чрез рентген била открита в специално пригоден тайник под пода на автомобила, зад шофьорската седалка.

След като премахнали капака, митническите служители разкрили, че в двойното дъно са наредени стекове и кутии цигари от марката „ESTI Slims“. Други кутии от същата марка били укрити дори в шапка, напъхана в отделението за документи на автомобила.

Първоначално водачът А.К. /40г./ опитал да се оправдае, че няма нищо общо с цигарите, просто непознат мъж му обещал да му плати, за да закара колата в Румъния. Спътникът му пък въобще отричал да знае за нелегалната стока, той случайно се оказал в този автомобил. Опроверган от фактите, събрани по време на разследването, в последствие А.К. признал вината си и срещу него е образувано дознание, което се води в условията на бързо производство. Стойността на иззетите тютюневи изделия по цени на съдопроизводството възлиза на близо 14 000 лева. Автомобилът и водачът са задържани.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. „…близо 2000 кутии цигари без бандерол…“
    „…Стойността на иззетите тютюневи издалия по цени на съдопроизводството възлиза на близо 14 000 лева…“
    Проста сметка 14000/2000= 7 лв/кутия. Не му разбирам, но ми се струва прекалено висока цена за кутия цигари.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук